Vacances 2021

Coronavirus, vakantie boeken voor 2021

Nu het Coronavirus weer heftig om zich heengrijpt, durf je misschien nog geen vakantie te boeken voor 2021. In onderstaand artikel kan je lezen welke voorwaarden wij hanteren, zodat je toch van een heerlijke vakantie bij ons kan genieten.

Dit is niet mijn favoriete onderwerp om over te schrijven. Ik schrijf liever over leukere onderwerpen zoals over onze omgeving, de prachtige Bourgogne en over de wandelingen die ik maak.
Toch is het handig om alle info rondom het Coronavirus en het eventueel boeken van een vakantie in 2021 te vermelden.
Ik heb al een paar keer de mededeling gekregen, ik wil wel graag komen maar wat als ik toch moet annuleren.
Ik zet alles duidelijk op een rij, dan weet je waar je aan toe bent.

Voorwaarden boeken en annuleren in 2021

De voorwaarden voor het boeken van een vakantie is niet veranderd. Je stuurt een aanvraag via de pagina hier op de website, of je stuurt ons een e-mail met de voorkeursdatum. Je kan zelf op de kalender checken of de datum vrij is, maar wij willen dat ook voor je doen. Vakantie boeken 2021

 

Doe je een aanvraag per mail dan is het handig om te vermelden:

  • gewenste aankomstdatum
  • gewenste vertrekdatum
  • aantal personen
  • eventueel aantal kinderen + de leeftijd
  • is er een kinderbedje of stoel nodig
  • eventuele huisdieren

Wij reageren in ieder geval binnen de 24 uur, vaak zelfs binnen het uur. Dat hangt er vanaf of ik op een locatie ben waar ik een goed internet ontvangst heb. 
Nadat ik gecontroleerd heb of de gewenste datum inderdaad beschikbaar is, stuur ik een factuur en tevens de vraag of je de reservering wil bevestigen. Wij vragen een aanbetaling van 50% van de overnachtingskosten. Wij vragen om deze aanbetaling zo spoedig mogelijk over te maken. Na ontvangst van de aanbetaling stuur ik gelijk een e-mail om te bevestigen dat wij de aanbetaling hebben ontvangen, en is de reservering definitief.
Aanvullende informatie over de betaling van het resterende bedrag staat ook in deze mail vermeld.

Annuleren in 2021

Wij gaan net zo soepel om met annuleren zoals wij dat in het voorjaar hebben gedaan. Wij passen deze regels , helaas nu in 2de Lockdown, ook weer toe.
Dit zullen wij ook voor 2021 doen.
Indien je moet annuleren omdat de grenzen dicht zijn of als er een negatief reisadvies ( wat ik niet hoop) is storneren wij het volledige aanbetalings bedrag.
Wij berekenen geen kosten. 
Moet je annuleren wegens ziekte, wel of niet Corona gerelateerd, dan is het handig om met je verzekerings maatschappij contact op te nemen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere redenen om te annuleren. Wij adviseren sowieso altijd om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vouchers

Het is ook mogelijk om een “voucher” te accepteren. Je kan, ook kosteloos natuurlijk, je reisdatum verzetten. Het voucher is dan je aanbetaling. 
Wij hebben dit nog niet gebruikt. Na overleg met alle gasten die afgelopen jaar gereserveerd hadden en moesten annuleren in verband met het Coronavirus, hebben wij alle aanbetalingen terug betaald.
Je kan dus  zonder al te veel risico je vakantie boeken voor 2021.

Onze veiligheidregels in 2021 omtrent het Coronavirus

Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik hoop zo, en iedereen, dat het virus meer onder controle zal zijn.
Wij blijven in ieder geval de veiligheidsregels van 2020 ook in 2021 hanteren.
Wat wij wel veranderen is de blokkering van 1 dag, tussen de reserveringen. Afgelopen seizoen is gebleken dat, wanneer iedereen de aankomst en vertrektijden respecteert, het ons lukt om de gîte weer op tijd klaar te hebben voor de volgende gasten.

Contactloos inchecken

Het is mogelijk om contactloos in te checken. Dat wil zeggen dat de sleutel klaar ligt en wij niet aanwezig zijn om je te ontvangen. Dit doen wij ook wanneer gasten veel vertraging onderweg hebben gehad en de aankomst erg laat is.

Dragen mondkapje

mondkapje Gaufres d'OrWanneer je het op prijs stelt, dragen wij een mondkapje bij ontvangst of eventuele andere contactmomenten.

Desinfecteren

Na de gebruikelijke schoonmaak desinfecteren wij alle deurklinken, lichtknopjes, de sleutels, afstandsbediening etc. Naast de deur van de keuken hangt een houder met handgel. Voordat je naar binnen gaat kan je, indien gewenst, deze gel gebruiken.

Wisseling dekbedden en kussens

Na het uitchecken verwisselen wij alle dekbedden en kussens. wij halen het gebruikte beddengoed, inclusief hoezen weg.
De nieuwe dekbedden en kussens waar wij vervolgens de bedden weer mee opmaken hebben minimaal 24 uur gelucht.

Aankomst en vertrektijden

Wij moeten echt streng zijn in het hanteren van de aankomst en vertrektijden. Het is voor ons echt noodzakelijk dat de gîte voor 10:00 uur weer leeg is. Dan kunnen wij de gîte goed luchten en schoonmaken. Voordat het Coronavirus ons in zijn greep had, waren wij hier makkelijk in. 
Wil je nog een wandeling maken, of in de omgeving iets ondernemen, dan is het mogelijk om je bagage bij ons te stallen, maar je kan geen gebruik meer van de gîte maken.

Je bent welkom vanaf 16:00

Omdat het voor de meeste mensen een lange reis is, is het niet altijd goed te voorspellen op welk tijdstip je arriveert.
Dat hangt ook van de verkeersomstandigheden af.
Ben je veel eerder dan 16:00, dan is het mogelijk om de bagage alvast neer te zetten in een van onze kelders of op het terras.

Verken alvast de Bourgogne

Je kan nog niet gebruik maken van de gîte. Ondanks dat het niet altijd even handig was, wanneer je nog met de schoonmaak bezig bent en ook nieuwe gasten moet begroeten, deden wij hier niet moeilijk over. Nu hanteren wij deze regel strict.
Wij adviseren om bijv. alvast wat boodschappen te gaan doen, nog leuker een terrasje in de omgeving te pakken. 
Je kan ook een kleine wandeling maken, heerlijk om de benen even te strekken na een lange autoreis.

De tuin/binnenplaats blijft privé

Ook in het seizoen van 2021 gaan wij het Atelier niet apart verhuren. het is alleen nog als extra ruimte te huren wanneer je met meer dan 6 personen bent.
Wij hebben daar in het voorjaar van 2020 toe besloten, ook vanwege het feit dat wij veel vragen kregen of de tuin wel privé is.
Het is ons wel goed bevallen en, nog veel belangrijker, wij hebben hier veel positieve reacties op gehad.
Is het Atelier vrij, dan kan het zijn dat er familie of vrienden van ons in verblijven ( ik hoop zo dat die weer kunnen komen) Hier heb je verder geen last van, omdat zij ons terras en ingang gebruiken.

 

Boodschappen doen, in Nederland of in Frankrijk

Wil je, vanwege het Coronavirus ,zo min mogelijk contacten tijdens je vakantie hebben, dan is dat goed mogelijk.
Zo kan je bijvoorbeeld al zoveel mogelijk boodschappen meenemen. Boodschappen Ik ben daar normaal gesproken geen voorstander van omdat ik de plaatselijke middenstand ook hun omzet gun, maar nu zitten wij nog steeds in een uitzonderlijke situatie. Geeft je dit een veiliger gevoel dan is dit het overwegen waard. 
Al ben ik zelf van mening dat de supermarkten hier in Frankrijk minder druk zijn dan die in Nederland. In ieder geval hier in onze omgeving.

Back to Basics

Wanneer je er geen behoefte aan hebt, hoef je nergens heen of naar plekken waar meer mensen zijn. 
Onze gîte is een perfecte uitvalbasis om lekker te rust te komen. Je kan uren wandelen in het Bourgondische landschap zonder iemand tegen te komen. De wandelingen staan beschreven op de blogpagina en op een aparte pagina.
Ook in ons gratis E-Book staan wandelingen beschreven. Wil je liever veel lezen en “thuis” blijven dan is dat ook mogelijk. Ons verblijf is een oase van rust.

 

In 2021 op vakantie in Frankrijk?

Hopelijk is het in 2021, ondanks het coronavirus, weer mogelijk om je vakantie in Frankrijk door te brengen. Het liefste bij ons natuurlijk 😉 
Nog een tip: download de app van Buitenlandse Zaken. of kijk op de website. Hier kan je de meest recente informatie vinden over reizen naar het buitenland. Je tikt het land van bestemming in, in dit geval dus Frankrijk. Je krijgt alle informatie over het verblijf in Frankrijk en wat je eventueel bij thuiskomst moet doen. Nu moet je na een verblijf in Frankrijk, en meerdere landen, eerst 10 dagen in quarantaine. Laten wij ervan uit gaan dat dat hopelijk in 2021 niet meer speelt.
Heb je nog vragen dan kan je ons altijd een mail sturen:
info@fermetteenfrance.com

Update juli 2021

info d.d. 13-07-2021

Het is voor ons onmogelijk om alle laatste info te blijven melden. Soms veranderd er zoveel voor verschillende landen.
Voor de juiste en meest actuele informatie verwijzen wij je naar de website van de overheid in het land waar je woont.
Voor Nederland is dat : https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies

Voor Belgie:
https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

President Macron heeft op 12 juli 2021 nieuwe maatregelen voor Frankrijk bekend gemaakt.
De laatste info is te vinden op:
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus

Wij adviseren dan ook om zelf de berichtgeving in de gaten te houden.

Wij gaan soepel om met onze annulering voorwaarden, zie ook het stukje over annuleren in 2021 hierboven.
De vaccinaties in Frankrijk en de landen om ons heen zijn inmiddels goed op gang gekomen. Ben je nog niet gevaccineerd omdat je nog niet aan de beurt bent of omdat dit een bewuste keuze is, dan wijzen wij je op het volgende:

Wij respecteren de keuze van onze gasten die zich eventueel niet hebben laten vaccineren.
Wij controleren niet op vaccinatiebewijzen, tenzij wij daar door de Franse overheid toe verplicht worden.
Indien uw keuze om niet gevaccineerd te worden onverhoopt tot reisbeperkingen leidt, dan kunnen wij helaas niet overgaan tot het terugstorten van reeds betaalde aanbetalingen: wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de keuzes van onze gasten.

Gîte in de Bourgogne

beschikbaarheid

Available
Booked
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
eerder verschenen blogs

Wil je ons volgen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Ontvang onze tips, wandelingen en nieuws automatisch  in je postbus.

Wil je dit artikel delen?