Emigreren

Emigreren naar Frankrijk update 2021

Vandaag precies  8 jaar geleden zijn wij vertrokken naar Frankrijk. Dit verhaal is al eerder verschenen. Voor de nieuwe lezers plaats ik het nogmaals op deze site. Hoe verging het emigreren naar Frankrijk ?

3 katten, 1 hond en heel veel dozen
Zaterdag 30 maart 2013 20:00

Emigratie naar FrankrijkEen volle aanhanger voor de deur deed mij besluiten om niet op zondagochtend heel vroeg te vertrekken, maar op zaterdagavond. Ik zou toch geen oog dichtdoen en voelde mij goed genoeg om te gaan rijden.
Oudste dochter en vriendlief reden mee. De 3 katten elk in een reismand en onze ouwe lieve lobbes Loupa de hond, stond al klaar. Autorijden vond ze niks, maar een auto volgepakt betekende een lange rit naar een fijne plaats. Na vele keren rijden naar dit verblijf, wist zij dat de bestemming een paradijs voor haar was. Die rit kon zij wel opbrengen. De terugreis vond zij niets, elke keer was de hond kwijt wanneer wij de auto gepakt hadden om naar Nederland te gaan. Verstoppen was zij goed in. Nu sprong zij weer met vol vertrouwen de auto in, niet wetende dat de bestemming vanaf nu ook haar nieuwe thuis zou worden.
 

De reis en aankomst

 
De auto was zwaar beladen en de volle aanhanger ook. Dochterlief had een kleine zitplaats op de achterbank, die voor 2/3 was neergeklapt. De katten zaten in hun mandjes naast haar. Vriendlief was mijn bijrijder en, indien nodig, chauffeur. De hond had nog de meeste ruimte van ons allemaal.
De reis ging voorspoedig, bijna een botsing met een ree gehad. Het laatste gedeelte van de reis is een prachtige route door het glooiende Bourgondische landschap. Al is daar midden in de nacht niets van te zien. Ineens sprong er een ree voor de auto. Een zwaarbeladen auto met zware aanhanger dan tot stilstand brengen valt niet mee. Op een haar na ging alles goed.
Eenmaal aangekomen, het was middenin de nacht, de kattenbak klaargezet, reismandjes open, hond nog een plas doen en daarna naar bed.
 
 
 
poezen op bed

loupa, badkamer
De poezen moeten nog erg wennen, hond heeft haar plaatsje wel gevonden. Dit is de badkamer van wat nu de gîte is. Niet meer te herkennen.

 

De volgende dag

kwam Marc , met zijn goede vriend-steun en toeverlaat. Een verhuiswagen vol met spullen. Voordat wij vertrokken hadden wij veel uitgezocht. De spullenhulp blij gemaakt met onze halve huisraad en dan nog zoveel dozen met, ja, met wat?? Vol met emotionele waarde denk ik dan, al onze boeken, cd’s, kinderboeken, met liefde gekleide beeldjes van de kinderen, tekeningen, lieve briefjes, foto albums. Dat doe je niet zomaar weg.

verhuiswagenDe verhuiswagen staat wel scheef hè, dat kwam niet door de ondergrond maar een lekke band. De mannen zijn lang bezig geweest om een kruk te vinden ( tip: kijk bij een vrachtwagentje eens onder de stoel van de bijrijder )
Het is gelukt en goede vriend-steunverlaat kon na een paar dagen hard werken bij ons, weer terug naar Nederland alwaar hij de verhuiswagen weer zou inleveren.
 

De week voor ons emigreren naar Frankrijk

Ons afscheid van familie/vrienden was een gezellige samenzijn bij ons thuis. Niks geen groot afscheidsfeest, gewoon met een klein groepje met elkaar.

 
cadeauEen van onze afscheidscadeaus was een mand met Hollandse waar. Eenmaal gesetteld hebben wij deze uitgepakt. 
 
 
 
 
En nu? Alweer 8 jaar met avonturen, verbouwingen, verhalen, lief en leed verder.
Spijt heb ik nooit gehad, al is het niet altijd makkelijk om ver van de kinderen, familie en vrienden te zijn. Dat zijn nu eenmaal de consequenties van emigreren.
Het gevoel van missen zijn altijd maar momenten, en wat ben ik blij met internet. Mijn lijn naar de mensen die belangrijk voor mij zijn. Zeker nu, in deze periode met bewegingsbeperkingen.
Dan is het fijn om contact te hebben met de kinderen en familie en vrienden. Het afgelopen jaar is dit fysiek bijna niet mogelijk geweest.
Familie blijf je altijd van elkaar en echte vrienden blijven echte vrienden. De afstand of frequentie van elkaar zien, doet er niet toe. 
Dat is in de afgelopen 8 jaar wel gebleken. Het contact tussen de echte vrienden is gebleven, er zijn ook mensen uit ons leven verdwenen. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven, daarvoor hoef je niet te emigreren.
Inmiddels kennen wij vele fransen. Met een aantal hebben wij waardevolle vriendschappelijke contacten.
Ik ( wij) ben een bevoorrecht mens dat ik hier in Frankrijk woon, Er komt heel wat bij emigreren kijken en ik ben blij dat wij deze grote stap hebben genomen.

Gîte in de Bourgogne

beschikbaarheid

Available
Booked
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
eerder verschenen blogs

Wil je ons volgen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Ontvang onze tips, wandelingen en nieuws automatisch  in je postbus.
Je ontvangt een gratis E-Book naar keuze.

Wil je dit artikel delen?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

       ontvang onze laatste tips en berichten