Even Voorstellen

Van vakantiehuis naar permanente woning

In eerste instantie was het de bedoeling dat wij het als vakantiehuis voor ons zelf zouden gebruiken. Elke keer dat wij hier in Frankrijk waren genoten wij van de rust en de ruimte om ons heen. Nadat er enkele veranderingen in ons Nederlandse leven plaats hadden gevonden, hebben wij de knoop doorgehakt en besloten om ons roer volledig om te gooien. Ons huis in Nederland te koop gezet, ons boeltje gepakt en hier gebleven. Wij hebben nog nooit spijt gehad van deze verandering.

Ontvangen van gasten

Omdat wij het leuk vinden om gasten te ontvangen hebben zijn wij begonnen met een Chambre d’Hôtes of Bed and Breakfast.
Aangezien wij niet hadden gedacht ons zo snel in Frankrijk te vestigen en een gastenverblijf te beginnen, kwamen wij erachter dat ons huis minder geschikt was. Zelf in het huis wonen met 3 katten en een hond (later 2 honden) en gasten die bij ons verbleven, maakte het toch wel erg klein voor ons.
Voor de gasten en voor ons zou het prettiger zijn om wat meer privacy te hebben.

Wij besloten om een van de schuren op ons terrein te gaan verbouwen.
Dit is een enorme klus geweest. Het begon met het afgraven van een stuk van onze heuvel. Ons terrein is een heuvel waar de schuren gedeeltelijk onder de grond stonden.
De schuur stond vol met oude rommel van de vorige bewoners, zelfs een Lelijke Eend zonder motor stond gestald in wat nu onze zitkamer is.

Van schuur naar huis

Er was geen water of elektriciteit, geen ramen of deuren. Nadat wij de schuur volledig gestript hadden kon met de opbouw beginnen. Natuurlijk met alle tegenslagen die je tijdens een verbouwing tegen komt, maar na bijna een jaar hard werken konden wij in ons huisje intrekken. Dat ging ook niet zonder slag of stoot, wij hadden ons gastenhuis voor het eerst als geheel huis verhuurd, maar ons eigen was nog niet klaar. Wij moesten een week bivakkeren in ons nieuwe huis. Zonder stroom, nog geen ingerichte badkamer en een matras op de betonnen vloer van de slaapkamer. Wassen deden wij bij de buitenkraan.
Het is allemaal goed gekomen, maar een avontuur was het wel.

Inmiddels zijn wij wat jaren verder en onze activiteiten zijn uitgebreid. Het oorspronkelijke huis is nu als vakantiehuis te huur. Op de binnenplaats hebben wij van een oude werkplaats een 2 persoons kamer/studio gemaakt. Dit is het Atelier, wat alleen in de zomermaanden geopend is. Marc is werkzaam geweest als tuin en klusjesman voor de gemeente. Hij is een franchiseonderneming begonnen en verkoopt nu stroopwafels op de markt. Inmiddels zijn er meerdere franchisenemers die de overheerlijke stroopwafels van Gaufres d’Or op de Franse markten verkopen.
Astrid regelt alles rondom de verhuur van de gite en het atelier. Wandelt dagelijks met de honden en zet mooie wandelingen uit. Deze zijn gebundeld in een E-Book of zijn op ons YouTube kanaal te bekijken. Verder is Astrid enthousiast begonnen met een moestuin inclusief de nodige beginnersfoutjes.

Wij vinden het erg leuk om gasten te mogen ontvangen en doen ons best om het verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk te maken.

Wij leven samen met onze huisdieren, honden, katten kippen en een haan.
Wij zijn goed ingeburgerd en voelen ons erg prettig hier Frankrijk.

Dit is ons “Even Voorstellen” blog. Vindt je het leuk om ons te volgen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Dan krijg je onze laatste blogs en nieuwtjes als eerste in je postbox. 
Klik op de “open sidebar” knop en vul het formulier in. Als cadeautje voor het inschrijven krijg je ons eerste E-Book met wandelingen in de Bourgogne.

Wij hopen je te mogen ontmoeten bij Fermette en France

Marc & Astrid

Gîte in de Bourgogne

beschikbaarheid

Available
Booked
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
eerder verschenen blogs

Wil je ons volgen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Ontvang onze tips, wandelingen en nieuws automatisch  in je postbus.
Je ontvangt een gratis E-Book naar keuze.

Wil je dit artikel delen?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

       ontvang onze laatste tips en berichten