Logo Fermette Rond
Herfstvakantie

Herfstvakantie

Omdat wij de zomermaanden beschikbaar zijn om gasten te kunnen ontvangen, nemen wij geen zomervakantie maar een herfstvakantie.
Je kan het beter een nazomer vakantie noemen, want het was bij lange na geen herfstweer.
Tot op het laatste moment hebben wij nog getwijfeld om onze herfstvakantie te annuleren. Met alle ontwikkelingen rondom Corona ga je dan toch twijfelen.
Wij hebben niets geannuleerd en zijn zoals gepland naar Corsica gegaan. Wij zijn hier al eerder geweest en vinden het een prachtig eiland.

 

Genua Brug Asco Corsica

Herfstvakantie in de Bourgogne

Corsica is nog best een eind rijden, varen of vliegen. De Bourgogne is dichterbij en een fijne omgeving om je herfstvakantie door te brengen.
Deze herfst in 2020 is voor de Nederlanders en Belgische gasten wel lastig of onmogelijk om de vakantie hier door te brengen. Met alle maatregelen rondom Corona waar je bij thuiskomst dan weer rekening mee moet houden.
Wellicht zijn deze tips een inspiratie voor een volgende herfst.

herfstkar

Wat te doen in de herfst?

In de herfst kan het nog goed weer zijn, de maand september was dit jaar zelfs nog erg warm. Ben je een wandelliefhebber dan is dit echt een ideaal jaargetijde. De zachte temperaturen overdag en de bossen die prachtig verkleuren. Soms zijn de avonden ook nog zeer aangenaam, je kan dan nog lang buiten zitten. Wordt het toch te fris, er liggen plaids om buiten te gebruiken. 
In de woonkamer is een houtkachel, kom hier tot rust met een goed boek, glaasje lekkers erbij , of naar de vlammen staren.

 

 

 

Herfstvakantie in Frankrijk

Autoroutes door de Bourgogne

Route van de ” Grand Crus” 

De Bourgogne staat onder andere bekend om haar goede wijnen. Er is een autoroute die door en langs de steden Dijon en Beaune voert, en een dertigtal dorpjes.
Deze route is in 1937 ontwikkelt door het Departement Cote d’Or. De bedoeling was om het toerisme en met name het wijntoerisme te ontwikkelen. Het is de oudste wijnroute van Frankrijk.
Begin de route ten zuiden van Dijon de D974 richting Beaune. Een mooie route naar Dijon is via de vallei van de Ouche. Via Marsannay kom je langs het volgende dorp ” Fixin” 
Wil je lekker gaan eten vergezeld met een goede wijn, dan kan ik je “Clos de Napoleon” aanraden. Wanneer het nog aangenaam weer is kan je buiten op het kleine terras eten. Dit terras ligt tussen de wijnvelden. Een prachtige ambiance. De witte wijn van Fixin is de lekkerste witte wijn die ik heb gedronken. Al is dat een kwestie van smaak.

Vervolg de weg , de D122 gaat binnendoor langs en tussen alle wijnvelden, via Gevrey Chambertin naar Vougeot. In Vougeot is een mooi wijnkasteel wat de bezichtiging is.
Vervolg je weg naar Vosne Romanée. hier ligt het domein Romanée-Conti.Romanée-Conti Deze wijn behoort tot de duurste wijnen ter wereld en het schijnt de beste Bourgondische wijn te zijn. 


De route gaat verder via Nuits -Saints -Georges ( hier kopen wij onze wijn) naar Beaune.
In Beaune is een bezichtiging van het Hôtel Dieu of het hospice de moeite waard. 
De route is in totaal 60 km lang. Er is een leuke interactive routebeschrijving gemaakt met leuke wetenswaardigheden. Klik op de blauwe button om naar deze website te gaan.

Route de Cremant de Bourgogne

Cremant de Bourgogne is een mousserende wijn uit het noorden van de Cote d’Or. De wijngaarden bevinden zich op grens van de Bourgogne en de Champagne streek.
Het wordt op dezelfde manier als champagne gemaakt, maar het mag geen champagne heten.
Champagne wordt alleen in de Champagnestreek gemaakt, volgens strenge regels.
Om de route te starten ga richting Chatillon sur Seine, vanuit daar zie je vanzelf de borden met de aanwijzing ” Cremant de Bourgogne”

Affiliate link

Wil je meer weten over wijn? Bestel dit boek bij Bol.com
Gebruik je deze link dan krijgen wij een kleine commissie, voor jou blijft de prijs hetzelfde.
Zoek je iets anders, gebruik dan ook deze link en zoek je artikel bij Bol.com.

Bedankt!

Musea en kastelen

Er zijn ook vele musea en kastelen te bezoeken. Er is zoveel te ontdekken in de Bourgogne. Niet alleen in de herfstvakantie maar het hele jaar door.
Wil je meer informatie over de Bourgogne lees dan dit artikel Hier staan meerdere tips in om de Bourgogne te ontdekken.

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Gîte in de Bourgogne

recente wandelingen
Moutarde Dijon
Ontdek de Bourgogne
eerder verschenen blogs

Wil je op de hoogte blijven van onze tips over bezienswaardigheden en wandelen in de bourgogne?

Schrijf je dan in op ons ” Bulletin de Bourgogne” en ontvang een gratis E-Book met onze leukste tips over de Bourgogne

Bourgogne Leukste tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *