Logo Fermette Rond
Herfstwandeling

Prachtige herfstwandeling door de bossen bij Quincerot

Deze wandeling kan je natuurlijk in alle jaargetijden maken. Door deze wandeling in de herfst te lopen is het een genot om naar het kleurenpracht van alle bomen te kijken. 

Start herfstwandeling

Het fijne van deze wandeling is, dat je er niet eerst voor in de auto hoeft te stappen. Vertrekpunt is Fermette en France
Ik heb deze wandeling gelopen op 26 oktober 2020, net voordat Frankrijk voor de 2 de keer in Lockdown ging.
Het is een mooie, eenvoudige wandeling. Ook leuk wanneer je deze met kinderen gaat lopen.
Deze herfst kunnen wij geen vakantiegasten ontvangen. Ik hoop, en zovelen met mij, dat het vanaf volgend jaar wel weer mogelijk is.
Voor de herfst van 2021 zal ik dit blog over deze herfstwandeling zeker nog een keer onder de aandacht brengen.
Genoeg gekletst, ik neem jullie mee:

Bij het verlaten van de tuin/ binnenplaats

ga je gelijk rechtsaf. Je gaat ook gelijk de bocht om, de Rue Lavoir in. Je volgt de weg en aan het einde weer rechtsaf.
Dit is voor vele wandelroutes die ik heb uitgezet hetzelfde begin.
Je volgt de weg omhoog. Let erop dat bij een laagstaande zon, de eventuele auto’s, je minder goed kunnen zien. Ga voor de zekerheid aan de kant van de weg staan.

Neem de eerste afslag links

Wanneer je al een flinke klim naar boven hebt gemaakt zie je aan je linkerhand een klein weggetje. Ga deze in. Deze weg veranderd in een pad wat linksom naar boven gaat.
Bovenaan gekomen loop je rechtdoor.
Aan je rechterhand heb je eerst een groot stuk open land. Daarna passeer je een grote houtstapel. Je blijf dit pad volgen. Dit pad maakt een bocht naar rechts en je loopt het bos in. 
In het begin is een diep spoor, van auto’s. Heeft het veel geregend dan kan dit stukje modderig zijn.

Blijf rechtdoor lopen over dit pad

Je komt bij een kruising, hier ga je rechtdoor. Je blijft dit pad volgen tot aan de volgende kruising. Dit is een vrij open plek in het bos. Je gaat hier linksaf. Het pad is hier wat breder. 
Je blijft dit pad volgen. vervolgens zie je aan je linkerhand weer een, kaarsrecht pad. Ga dit pad op, aan het einde is een slagboom waar je onderdoor of gewoon langs kan.
Na deze slagboom ga je rechtsaf.

herfstwandeling of paddenstoelen speurtocht?

onderkant paddenstoel
paddenstoel met blaadjes

Maak je deze wandeling met kinderen, kan je er een paddenstoelen speurtocht van maken. Hoeveel verschillende soorten paddenstoelen kom je tegen? Het is helemaal een uitdaging om een rood met witte stippen paddenstoel te vinden. Ik zie ze niet zo heel vaak.

Nadat je langs de slagboom gelijk rechtsaf bent geslagen vervolg je je weg totdat je bij een splitsing komt. Op de splitsing staan “grensstenen” Hier wordt de grens van Quincerot en Saint Remy weergegeven.grenssteen Quincerot Als je goed kijkt zie je aan de voorkant het wapen van Quincerot, en op de achterkant het wapen van Saint Remy staan. 
Ga linksaf op deze splitsing, je ziet ook een bewegwijzering waarop Quincerot staat aangegeven. Waarschijnlijk hebben ze hier een verkeerd bordje opgehangen, want de aangeven 4,5 km klopt niet. De richting wel.

Volg de gele bewegwijzering

Vanaf het punt waar de bewegwijzering staat is het eenvoudig de route verder te volgen. Volg de gele markeringen die op onder andere, de bomen zitten. 
Je wandelt verder naar de volgende kruising en gaat hier linksaf. Je ziet ook dat je niet rechtdoor moet gaan, bij het pad rechtdoor staat een geel kruis op de boom. Niet rechtdoor lopen, linksaf slaan.

Vanaf nu is het alsmaar rechtdoor het pad blijven volgen. Je daalt weer naar beneden. ook hier oppassen: na veel regen kan het stukje naar beneden best glibberig zijn.
Langzaam verlaat je het bos. Aan je linkerhand zie je de  heuvel. Een open stuk land. Met een beetje geluk zie je hier reeën grazen.
Aan de rechterkant staan nog bomen. Er staat een enorme walnotenboom.walnotenboom aan pad Toen ik deze route liep heb ik wat wat walnoten geraapt voor de appel- peren -walnoten- taart.  

 

Vervolg route herfstwandeling

Blijf het pad volgen en je loopt vanzelf Quincerot binnen. Ook hier blijf je rechtdoor lopen.
Aan de linkerkant van de weg is een groot hek wat boven op een muur staat. Dit is een grote tuin wat bij een huis hoort. Hier wonen 3 grote honden die nog wel eens luid blaffend langs het hek rennen. Ze kunnen er niet uit. Soms schrikken mensen hier wel van. Zelf loop ik altijd aan de rechterkant van de weg. Ik negeer ze, en dan houden ze vanzelf op.

Je komt aan op het pleintje met de fontein, die het niet doet. Je kan nu kiezen om de weg rechts of links van de fontein te nemen. Ik neem meestal de linkerkant. Via beide kanten komt je uit bij de kerk en dus ook bij de ingang van Fermette en France.

De gehele route en gegevens van deze herfstwandeling kan je in dit filmpje bekijken. 
Op ons Youtube kanaal zijn meerdere filmpjes van onze wandelingen. Wij waarderen het enorm wanneer je deze filmpjes een “Like” geeft. Nog fijner wanneer je je op ons Youtube kanaal abonneert.

Gîte in de Bourgogne

recente wandelingen
Moutarde Dijon
Ontdek de Bourgogne
eerder verschenen blogs

Wil je op de hoogte blijven van onze tips over bezienswaardigheden en wandelen in de bourgogne?

Schrijf je dan in op ons ” Bulletin de Bourgogne” en ontvang een gratis E-Book met onze leukste tips over de Bourgogne

Bourgogne Leukste tips