Chateau Quincerot

Hoe het allemaal begon

Welkom op onze blogpagina

Regelmatig zullen wij hier een bericht plaatsen met info over de omgeving. De mooie wandelingen  te maken en wij geven een kijkje in ons leven. 

Veel leesplezier !

 

Hoe is het allemaal begonnen?

Elke keer tijdens onze vakantie in Frankrijk moest er worden gekeken in de etalage van de plaatselijke makelaar.
Het was een droom om een vakantiehuis in Frankrijk te hebben. In september 2011 zijn wij serieus op zoek gegaan. Nadat wij zo’n 13 huizen hadden bekeken zagen wij op 1 oktober 2011 deze oude kleine  boerderij.
Wij hebben onze droom kunnen realiseren. Dat wij hier permanent zijn gaan wonen hadden wij niet bedacht.

Wat is er gebeurd na die eerste blik ????

Na overdenken en onderhandelen zijn wij tot een koop-overkomst gekomen. De dag voor de overdracht en ondertekening arriveerden wij in Quincerot. Wij mochten van de eigenaresse al de nacht voor de overdracht in het huis slapen.

Ik was met goede vriendin A. in  een volgeladen auto naar Frankrijk gereden, en Marc  was s’morgens al vertrokken met een afgeladen bus. Hij was er iets eerder en de eigenaresse was er ook al om de sleutels en wat uitleg te geven. In de wijnkelder lagen nog vele flessen wijn, die mochten wij hebben, een leuk cadeau. Na het aansluiten van elektra en water als eerste maar de kachels aanmaken. De keuken stond vol met rook, maar geen warmte. Het huis stond al een tijd leeg en het leek erop dat de schoorsteen verstopt zat. Hij trok in ieder geval niet goed.
Wij besloten maar om ons op de zolderverdieping te installeren, daar zijn elektrische kachels.

De volgende ochtend moesten  eerst naar de bank om cheques en bankpassen te halen.

Er wordt hier nog steeds met cheques betaald. Onze contactpersoon van de bank vroeg hoe onze nacht was verlopen. Wij het verhaal van de kachel en bijbehorende kou verteld. Of zij een schoorsteenveger wist. Dat wist zij inderdaad wel, en maakte gelijk een afspraak voor ons. De volgende dag zou hij komen.

Overdracht huis in FrankrijkDirect door naar de notaris, wat een bijzonder gevoel toen de sleutels en het huis echt van ons was. M. moest s’middags met de gehuurde bus weer naar Nederland. De volgende dag moest hij voor zijn werk naar het buitenland. Hij had zijn ticket voor de terugreis kunnen veranderen en zou dan landen in Paris, waar A. en ik hem dan zouden ophalen.

A. en ik hadden genoeg werk in het huis te doen, dat hield ons warm. Gelukkig kwam de schoorsteenveger opdagen.  Na ons aangeboden kopje koffie dacht ik dat hij wel aan het werk zou gaan. Nee, meneer nodigde zichzelf voor nog een kop koffie uit. Enfin, na veel gemopper “catastrofe” en flinke krachttermen ging hij aan de slag.schoorsteenveger Heel even was ik bang dat hij er niets mee kon. Gelukkig ging hij aan de slag. Zonder problemen en veiligheid maatregelen klom hij op het dak. Nadat de beide schoorstenen waren geveegd  moesten wij onder toeziend oog de kachel aanmaken. Nou dat konden en kunnen wij wel. Na nog een kopje koffie voor de schoorsteenveger kwamen we op het punt van betalen.
Ik kon gelijk mijn eerste cheque uitschrijven, waarbij ik nog tips kreeg hoe dit te doen. (altijd voor en na het bedrag een – zetten, zodat iemand dit niet kan veranderen

De schoorsteenveger vertrok weer en A en ik gingen verder met bedden in elkaar zetten en alles wat er bij komt kijken om een leeg, koud  huis gezellig en behaaglijk warm te maken.
Vooral het huis warm krijgen en houden was een klus. De kachels deden het goed maar wij moesten ervoor zorgen dat de kachels bleven branden. Er ging wel een kruiwagen per dag doorheen. Het was een enorm koude winter, s’nachts werd het wel -18 of nog kouder.

koude winter

Haast niet voor te stellen dat dit alweer bijna 7 jaar geleden is.
Op onze Over Ons pagina  kan je wat meer kennis met ons maken.

Wie had ooit gedacht dat ons leven zo zou veranderen.

Gîte in de Bourgogne

beschikbaarheid

Available
Booked
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
eerder verschenen blogs

Wil je ons volgen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Ontvang onze tips, wandelingen en nieuws automatisch  in je postbus.
Je ontvangt een gratis E-Book naar keuze.

Wil je dit artikel delen?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

       ontvang onze laatste tips en berichten