Hoogseizoen gite Fermette en France

Hoogseizoen bij Fermette en France, hoe ziet dat eruit?

Wij zitten nu midden in het hoogseizoen, dat betekent ( gelukkig) veel drukte. Regelmatig krijgen wij de vraag van gasten hoe wij hier leven. Men heeft het idee van “leven als god in Frankrijk” dat klopt ook wel 😉 maar achter de schermen wordt er ook gewerkt. 

Hittegolf

Net als in Nederland hebben wij hier te maken gehad met een hittegolf, 2 x zelfs een periode van hoge temperaturen. Ik kan goed tegen de hitte maar wanneer het rond de 40 graden is gaat bij mij het tempo flink omlaag. De wekker gaat om 6:00, onze 2 viervoeters hebben hun beweging nodig en zo vroeg in de ochtend is het het beste moment om te gaan lopen. Niet dat het heel koel was, de nachtelijke temperatuur kwam soms niet onder de 24 graden. Maar het was wel het koelste moment van de dag.

Alle werkzaamheden gaan gewoon door

Voordat ik aan de wandel ga hang ik de broodzak met bestelling aan de poort, bij terugkomst is deze gevuld. Onze gasten kunnen een ontbijt bestellen wat ik dan gelijk kan serveren. Wanneer er vertrekkende gasten zijn begint mijn schoonmaak in de gite en/of Atelier.
Bedden afhalen, wassen, ophangen, badkamer en toiletten schoonmaken, keuken opruimen en schoonmaken. Bedden opmaken, het huis stofzuigen en dweilen etc.
De was droogt snel met het mooie weer, maar dan komt de zwaarste klus….. de strijk. Met een ventilator op mijn rug gericht sla ik mij hier doorheen. 

Feest van 14 juli

Het feest van de nationale feestdag begint hier op de avond van de 13de juli. De dorpsvereniging organiseert een feestelijke avond met eten, drinken en muziek. Dit jaar was er een lampionnenoptocht. De kasteelvrouw had de poorten van het kasteel opengezet en de optocht ging door de kasteeltuin.Lampionoptocht Quincerot Daarna werd er vuurwerk afgestoken. Het was een erg gezellige avond. De gasten die hier verbleven konden een echt frans dorpsfeest meemaken. Op de nationale feestdag zelf is er in de omgeving van alles te doen.
Onze gasten vertrokken en daarna zijn wij zelf naar Auxerre gegaan. Dit is ook een aanrader om te bezoeken. 

 

Uitvliegen en weer op het nest neerstrijken

Onze kinderen zijn allang uitgevlogen. Zo af en toe strijkt er weer een neer op het ouderlijk nest. Onze werkzaamheden gaan dan natuurlijk door, gelukkig was er gelegenheid om samen leuke uitstapjes te maken. Of gewoon lekker luieren, een boek lezen. Niets hoeft, alles kan.
Een keer per jaar proberen wij met zijn allen bij elkaar te zijn. Dan huren wij een huis in Nederland of iedereen komt naar Frankrijk. 
Met wat geregel lukte het mij om mijn uitgevlogen kuiken naar Nederland te brengen. Daar ben ik enkele dagen geweest. Altijd fijn om familie en vrienden weer te zien

Astrid’s Moestuintje

Mijn moestuin maakt een zware periode door. Was ik eerst de strijd tegen de slakken aangegaan, kwam daarna de hitte en droogte. Gif wil ik absoluut niet gebruiken in mijn tuin, dus dat was elke dag slakken rapen en plukken. Stro op de bodem, as rondom de planten, het hielp allemaal niets. En de slak hij ploegde voort, tussen mijn groente .
Ik heb een paar keer kip en haan rond laten lopen, in de hoop dat zij mij van de slakkenplaag konden verlossen. Kip rende enthousiast het groentebed in, om vervolgens mijn aardbeien op te eten. De slakken liet ze zitten. Haan vond het nodig om mijn tuin van mest te voorzien. Slakken blieft hij niet.

Toen de temperaturen hoog opliepen was het slakkenprobleem eigenlijk wel over, ineens waren ze er niet meer. Tevens enkele planten, de courgette was op, komkommer verdwenen. Ik had nog een tuinbonen plant en wat tomatenplantjes. De sla en aardbeien stonden er nog goed bij. Vanwege de hitte en watergebrek hebben wij strenge restricties qua watergebruik. Sproeien is uit den boze, alleen na 19:00 uur en voor 10:00 mogen de planten bewatert worden met een gieter. Normaal geef ik water uit onze bron, deze staat ook bijna leeg. 
Voor mij als amateur valt het niet mee. Ik blijf positief en ik heb al boerenkool gezaaid. Ben benieuwd of dat nog iets gaat worden. 

Het hoogseizoen is nog niet voorbij

Het is begin augustus dus het hoogseizoen is nog niet voorbij. Wij kijken er naar uit om de komende weken weer nieuwe en “oude bekende” gasten te mogen ontvangen.
Ik zal proberen om regelmatig een blog te plaatsen. Mijn streven is dat er elke zondagochtend een nieuw bericht verschijnt. 
Blijf de website in de gaten houden en volg ons op Facebook. Klik rechts op deze pagina op de “volg”button. Des te meer volgers, des te meer vreugd.

Jullie hebben nu een kleine indruk van hoe het hoogseizoen bij Fermette en France eruit ziet. Het meeste heb ik geschreven buiten op ons terras. Een heerlijk rustige werkplek in de schaduw.

Fijne zondag en tot de volgende keer!

Gîte in de Bourgogne

beschikbaarheid

Available
Booked
closed
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
eerder verschenen blogs

Wil je ons volgen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Ontvang onze tips, wandelingen en nieuws automatisch  in je postbus.

Wil je dit artikel delen?

Hulp nodig?
Scan de code