Lazy Sunday

Lazy Sunday,

Normaal staat mijn blog op zondagochtend vroeg al online, maar ja, Lazy Sunday…. niet gelukt dus.
De afgelopen weken waren rommelig druk. Het begon met het idee om de slaapkamer in de gite te veranderen.

Klussen in de slaapkamer

slaapkamer gite FermetteNa zeven seizoenen vonden wij het nodig om het een en ander te veranderen. De 2 persoonsslaapkamer in de gite is als eerste aan de beurt. Één muur een andere kleur zodat het een wat warmere uitstraling heeft. Ondanks de goede kwaliteit van het beddengoed vond ik dat dit ook vernieuwd mocht worden. Dan ook maar gelijk nieuwe leeslampjes voor bij het bed.
Er waren in de volgende week geen reserveringen dus een geschikt moment om te schilderen. Na vertrek van de gasten op zondag voor de zekerheid de gite voor 2 nachten gesloten. De muur werd dezelfde dag nog geschilderd.

Naar de grote stad

Voor lakens en lampjes moet ik naar de grote stad, dat had ik twee dagen later op woensdag ingepland. Niets aan de hand.
Halverwege de middag was ik klaar met mijn inkopen. Om van mijn noodzakelijke uitje te profiteren ging ik richting het centrum van Dijon.
Ik had mijn auto net gestart en ik ontving een melding van een reservering. Voor dezelfde dag.
Marc snel gebeld of hij de gite op orde kon maken, gelukkig had hij hier gelegenheid voor.
In het hoogseizoen doe ik dat gelijk, dan hebben wij vaker last- minute reserveringen. Maar eigenlijk nooit in andere maanden.

Geen risico meer nemen

Alles was op tijd klaar, de gasten waren er pas tegen 21:30 en bleven 2 nachten.
Na vertrek direct de gite weer schoongemaakt en de bedden opgemaakt. Dat was maar goed ook want de volgende dag weer een last-minute. Een Australisch gezin op doorreis richting het vliegveld. Ik neem nu geen risico’s meer. Na elke reservering gelijk weer alles op orde brengen. Nu moeten er nog wat kleine dingen gebeuren op de slaapkamer zoals een andere spiegel en de tafel een likje verf. Half november plannen we maar weer een klusdag in.

Nachtelijk avontuur

Chateau Vic sur Thil
Chateau Vic sur Thil

Fotograferen doe ik graag en ik ben lid van een fotoclub. Twee keer per maand komen wij bij elkaar. De ene keer kiezen wij een thema en worden er theoretische onderwerpen besproken. De andere keer bekijken en bespreken wij elkaars foto’s. Onlangs ontstond er spontaan, tijdens de zaterdagochtend bijeenkomst, een idee om s’avonds foto’s te gaan maken van de volle maan.
Wij hadden om 22:00 afgesproken, ergens in de middle of nowhere waar geen licht is. Boven op een heuvel in de buurt van een oud kasteel. Via Google op mijn mobiele telefoon werd aangewezen waar ik mijn auto zou kunnen parkeren.

Duistere parkeerplaats

Eenmaal aangekomen op de plek waar ik moest zijn, ging ik toch wel twijfelen. Er stonden wat busjes en een personenauto. Bij een busje zag ik het licht binnen aangaan en de gordijntjes bewegen Het was duidelijk dat hier mensen kampeerden. Ik ben helemaal niet bang uitgevallen maar ik ging ik wist niet of ik hier wel uit mijn auto wilde stappen. Het was aardedonker, er stond een harde wind en ik hoorde nergens stemmen, laat staan dat ik iemand zag.
Het was best een beetje luguber. Ik heb een sms gestuurd naar iemand waarvan ik hoopte dat hij daar aanwezig was. Mijn bericht ; ik denk en hoop dat ik op de juiste parkeerplaats ben, maar ik zie of hoor niemand. Na 5 minuten zag ik een licht verschijnen en het was gelukkig iemand van de fotoclub.
Zo’n 50 meter verder, achter een strook bos, was een plateau. Heel ver in de verte kan je wat verlichting van een dorp zien.

Fotograferen tot diep in de nacht

la LuneNadat ik nog wat extra uitleg had gekregen, ging ik aan de slag. Omdat het behoorlijk donker was, was het ook een beetje gokken waar je op richt. Scherp stellen kan ook niet, want je ziet niets door de zoeker. De foto die ik hier bovenaan heb geplaatst is van het Chateau Vic sur Thil. Het maanlicht in combinatie met een lange sluitertijd maakt dat er wat te zien is.
Ik vond het erg leuk en heb er veel van geleerd.
De busjes bleken van de andere clubleden te zijn, behalve de kampeerbus. Wat zullen die mensen wel gedacht hebben. 5 mannen en een vrouw in het midden van de nacht op zo’n afgelegen locatie.

Eters, gasten, eters, loge’s, verbouwen, gasten

Na een week van etentjes met vrienden, bekende loge’s en nog een reservering was het al met al een gezellige drukte. Naast al die bedrijvigheid zijn wij ook nog met een verbouwing bezig. Wanneer niet eigenlijk.
Gisteravond was er 2 dorpen verderop een concert.
Met regelmaat wordt er in onze omgeving wel iets georganiseerd. Dit was wel heel dichtbij, dat is ook wel prettig. Er speelden 2 gitaristen en een jong meisje zong een paar nummers mee. Een prachtige stem.
Ik merkte dat wij toch best wel zijn ingeburgerd hier, wij komen steeds meer mensen tegen die wij kennen.
Onder andere dorpsgenoten, die ons spontaan uitnodigden om vandaag crêpes te komen eten.
Dus mijn Lazy Sunday is uiteindelijk niet zo Lazy geworden.
Een late lange ochtendwandeling, eten koken. Wij doen als de fransen, eten tussen de middag onze warme maaltijd. Een pan soep gekookt om mee te nemen.  Ik ben toch niet zo frans als ik denk want ik eet geen crêpes. :0
In plaats van met een boek voor de kachel zit ik de hele middag dit verhaal te tikken.. Door de af en toe heftige regenbuien is het internet weer tergend traag. Eigenlijk hebben wij nu afgesproken, maar ik wil dit nog even afmaken. De honden moeten er ook nog even uit voordat wij weggaan. Het hoost, dus toch maar even wachten.
Ik denk dat wij ongeveer een kwartier a 20 minuten later zijn dan afgesproken. Dat is dan wel weer frans 😉
Wat een belevenissen weer in ons leven op het Franse platteland.

Gîte in de Bourgogne

beschikbaarheid

Available
Booked
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
eerder verschenen blogs

Wil je ons volgen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Ontvang onze tips, wandelingen en nieuws automatisch  in je postbus.
Je ontvangt een gratis E-Book naar keuze.

Wil je dit artikel delen?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

       ontvang onze laatste tips en berichten