Logo Fermette Rond
Logeren bij Nederlanders in Frankrijk

Logeren bij Nederlanders in Frankrijk

Wij krijgen regelmatig gasten die bewust voor hebben gekozen om te logeren bij Nederlanders in Frankrijk. Dat kan handig zijn, zeker wanneer je de franse taal niet machtig bent, of een kleine beetje spreekt. 
Maar je kan het natuurlijk ook gezelliger vinden om bij Nederlands taligen te  verblijven.

De taal hoeft geen barrière te zijn. Wij hebben ook gasten die het prettig vinden om bij nederlanders te logeren, en veel beter frans spreken dan wij.

Er zijn diverse organisaties waar je als vakantieganger kan zoeken op Nederlandstalige eigenaars van hotels, campings, B&B’s of vakantiehuizen.
Je hoeft nu niet meer verder te zoeken 😉 Je bent aan het juiste adres.

Voordelen van logeren bij Nederlanders​

  • Wanneer je weinig of geen frans spreekt kan het een veilig gevoel geven wanneer je bij een Nederlandse gastvrouw of gastheer verblijft. In geval van nood kunnen zij je helpen. In ons eerste seizoen ben ik als tolk mee gegaan naar een huisarts. Onze gast had een arts nodig en sprak bijna geen frans. Op dat moment was het voor mij ook een uitdaging omdat mijn kennis van de franse taal toen veel minder was. Gelukkig was er niets ernstigs aan de hand en kon ik alles goed vertalen.
  • De gastvrouw/heer weten meestal de leuke restaurants in de buurt of hebben andere tips over de omgeving. Spreek je de taal niet dan kunnen deze conversaties lastiger zijn.
  • Voordat het seizoen begint zorgen wij voor Nederlandstalige folders. Dat is toch wat makkelijker lezen dan in het frans.

Voordelen van logeren bij anderstaligen

Ga je wel bij anderstaligen logeren is dat een goede oefening voor je taal. Het is veel spannender en je komt ook meer met andere gewoontes in aanraking. De uitwisseling van verschillende gewoontes vind ik persoonlijk een verrijking. Om die reden vind ik het leuk om bij bijv.fransen iets in Frankrijk te huren. Oké, een beetje nieuwsgierigheid speelt ook een rol.
Ik vind het leuk om te zien en te ervaren hoe een verblijf bij franse gastvrouwen en gastheren gaat.

Daarnaast  vinden wij  het leuk dat wij gasten van diverse nationaliteiten mogen ontvangen.

Logeren bij de Nederlanders Marc & Astrid in Frankrijk

In het noordelijke gedeelte van de Bourgogne, departement Cote d’Or, staat onze Fermette en France.
Wij zijn een kleinschalig vakantieverblijf. Op dit moment kunnen er niet meer dan 8 personen tegelijk bij ons verblijven.
In onze gîte kunnen maximaal 6 gasten logeren en  de zomerkamer  “Atelier`” kunnen maximaal 2 gasten verblijven.
Het Atelier wordt alleen in combinatie met de gîte verhuurd. 

Omdat wij geen grote accommodatie hebben, kunnen wij goed inspelen op de persoonlijke behoefte van onze gasten. De een wil graag een praatje en informatie over de omgeving, de ander is liever meer op zichzelf.
Wij hebben onze aparte ingang en wonen toch op het terrein. Heeft iemand ons nodig, dan kan men een beroep op ons doen.

Wat is er te doen in en om de gîte Fermette en France

Fermette en France ligt in het kleine dorpje Quincerot. Er zijn geen winkels, restaurants of cafe’s. Er wonen ongeveer 90 mensen. Te midden van het glooiende landschap heerst hier een oase van rust.
Ideaal voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars. Dit gedeelte van Frankrijk is niet heel erg toeristisch, maar er is voldoende  te bezichtigen. 
De middeleeuwse stadjes Semuren-Auxois en Noyers-sur-Serein zijn echt de moeite waard.
Op onze pagina “ontdek de Bourgogne” 
 geven wij leuke tips om er op uit te gaan.

Wil je er op uit en/of uiteten dan hebben wij een *restaurantwoordenboek te leen en ook een woordenboek voor het dagelijks frans.

Dus, wil je graag naar Frankrijk en vind je het prettig om regelmatig in het Nederlands te kunnen praten, dan kan logeren bij Nederlanders in Frankrijk een prettige en mooie gelegenheid zijn om een fijne vakantie te hebben.

 

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Gîte in de Bourgogne

recente wandelingen
Moutarde Dijon
Ontdek de Bourgogne
eerder verschenen blogs

Wil je op de hoogte blijven van onze tips over bezienswaardigheden en wandelen in de bourgogne?

Schrijf je dan in op ons ” Bulletin de Bourgogne” en ontvang een gratis E-Book met onze leukste tips over de Bourgogne

Bourgogne Leukste tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *