Logo Fermette Rond
Tour de France 2024 Semur-en-Auxois

Tour de France 2024

De Bourgogne komt goed aan bod in de Tour de France van 2024.

  • etappe 6: Macon>Dijon
  • etappe 7: Nuits Saints George> Gevrey-Chambertin 
  • etappe 8: Semur-en-Auxois > Colombey-les-deux-Églises 

Tour de France 2024:Etappe nummer 8 van Semur en Auxois naar Colombey-les-deux-Églises

De Tour de France, ’s werelds meest prestigieuze wielerevenement, fascineert en inspireert wielerfans over de hele wereld. In 2024 belooft de Tour de France een reeks spannende etappes, en een daarvan is de achtste etappe van Semur en Auxois naar Colombey-les-deux-Églises. Deze etappe belooft niet alleen opwindend wielrennen, maar ook een historische reis door het hart van Bourgogne, eindigend bij het huis en museum van Charles de Gaulle. Laten we eens inzoomen op wat deze etappe zo bijzonder maakt.

Semur en Auxois:  Vertrekpunt etappe 8 Tour de France 2024

Etappe nummer acht begint in het prachtige Semur en Auxois, een schilderachtig stadje in het departement  Côte d’Or van de regio Bourgogne.

De stad staat bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur en pittoreske straatjes.
Het is de ideale plek om deze legendarische race te beginnen. Wielerenthousiastelingen uit de hele wereld zullen zich verzamelen om de renners aan te moedigen terwijl ze door de geplaveide straten van Semur en Auxois razen. De spanning in de lucht is voelbaar als de renners zich voorbereiden op een uitdagende etappe.

De Bourgondische Schoonheid onderweg

Na het verlaten van Semur en Auxois, gaan de renners de prachtige Bourgondische regio in. Bourgogne staat bekend om zijn glooiende heuvels, wijngaarden en middeleeuwse dorpjes. Tijdens deze etappe zullen de renners door deze schilderachtige landschappen racen, wat een lust voor het oog is voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Het is een herinnering aan de rijke cultuur en geschiedenis van deze regio.

Colombey-les-deux-Églises: De Charles de Gaulle musee:maisonFinishlijn en een Historisch Monument

Na de uitdagende reis door Bourgogne, zullen de renners uiteindelijk hun weg vinden naar Colombey-les-deux-Églises. Dit dorpje, met zijn rustieke charme, heeft een diepgaande historische betekenis. Hier vinden we het huis en museum van Charles de Gaulle, een eerbetoon aan de beroemde Franse generaal en politicus die een cruciale rol speelde in de geschiedenis van Frankrijk.

Het huis van Charles de Gaulle, gelegen in Colombey-les-deux-Églises, is nu een museum dat gewijd is aan zijn leven en nalatenschap. Bezoekers kunnen de persoonlijke bezittingen van De Gaulle, historische documenten en memorabilia bewonderen. Het is een eerbetoon aan een van de meest iconische figuren in de Franse geschiedenis en biedt inzicht in zijn leiderschap tijdens moeilijke tijden.

Het feit dat de Tour de France 2024 eindigt in dit historische dorp, met het museum van Charles de Gaulle als achtergrond, voegt een diepe betekenis toe aan de race. Het herinnert ons eraan dat Frankrijk niet alleen bekend is om zijn sportieve prestaties, maar ook om zijn rijke geschiedenis en cultuur.

Conclusie

De achtste etappe van de Tour de France 2024 van Semur en Auxois naar Colombey-les-deux-Églises belooft een opwindende en uitdagende reis te worden. Het is niet alleen een kans voor wielrenners om te schitteren, maar ook een gelegenheid voor toeschouwers om de prachtige Bourgondische regio te verkennen en de geschiedenis van Charles de Gaulle te ontdekken. Het is een herinnering aan de veelzijdigheid en rijkdom van Frankrijk, zowel op sportief als cultureel gebied.

De achtste etappe van de Tour de France 2024 is 176 km lang

 

Bezoek Semur-en-Auxois tijden de start van de 8ste etappe van de Tour de France

Het is mogelijk om de Tout de france van dichtbij mee te maken.
Vanuit onze gîte is het prima te doen om naar Dijon te rijden om daar de finish van de 7de etappe mee te maken.
Nog dichter bij huis ( slecht 16 km) kan je de start van de achtste etappe meemaken.

De prijs van onze gîte blijft hetzelfde 🙂 
Het is niet mogelijk om op zaterdag in of uit te checken. 
Combineer het Tour de France spektakel om de Bourgogne te verkennen.

 

Gîte in de Bourgogne

recente wandelingen
Moutarde Dijon
Ontdek de Bourgogne
eerder verschenen blogs

Wil je op de hoogte blijven van onze tips over bezienswaardigheden en wandelen in de bourgogne?

Schrijf je dan in op ons ” Bulletin de Bourgogne” en ontvang een gratis E-Book met onze leukste tips over de Bourgogne

Bourgogne Leukste tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *