Logo Fermette Rond
Wandelen in de Bourgogne

Een pittige wandeling door de prachtige Bourgogne

Quincerot Buffon QuincerotVandaag neem ik jullie mee op een lange wandeling door het Bourgondische landschap. Het is verstandig om wat te drinken of en/of te eten mee te nemen. Of dompel je helemaal in het Bourgondische leven en ga onderweg lunchen. Op ongeveer de helft van de wandeling kom je langs een goed restaurant.

Vertrek Fermette en France

Je gaat rechtsaf bij het verlaten van de binnenplaats.  Loop door richting de kerk en sla linksaf langs de kasteelmuur, de weg naar beneden. Volg de weg en op het pleintje weer direct linksaf naar beneden lopen. Onderaan de weg steek je over. Goed opletten hier want de auto’s die passeren mogen hier 80 km per uur rijden. Aan de overkant volg je het pad wat naar beneden slingert.

Le vieux Pont tussen Quincerot en Quincy-le-Vicomte

Je steek het riviertje de Armancon over via de oude brug. De grens tussen Quincerot en Quinc-le -Vicomte ligt hier. Direct over de brug rechtsaf en je volgt het pad. Dit is tevens een gedeelte van de pelgrimsroute Abbaye de Fontenay-Vezelay. 
Blijf dit pad volgen, de route gaat door het bos en vervolgens kom je uit op een open vlakte.  Buffon is in de verte al te zien. Je loopt over de spoorbrug en komt uit bij het Canal de Bourgogne.

Eten bij ‘Le Marronnier”

Wanneer je een lunchpakket bij je hebt kan je dit op een bankje bij het kanaal nuttigen. In het zomerseizoen komen er regelmatig plezierboten langs. Le MarronnierWil je liever uit eten dan is het restaurant “le Marronnier” een goede keuze. Dit is aan de andere kant van het kanaal. Het vervolg van de route gaat via het fietspad naast het kanaal. Opletten op eventuele fietsers. Er is geen andere mogelijkheid dan dit fietspad te blijven volgen totdat je in Saint Remy uitkomt. Je gaat rechtsaf richting de rotonde en spoorbrug. Bij de rotonde is een cafe en het restaurant ” la Mirabelle”

Wandel door Saint Remy

Ga onder de spoorbrug rechtdoor. Er is hier geen voetpad, wees alert op het verkeer. De weg, omhoog het dorp in, volgen. Het laatste gedeelte van deze wandeling is ook een onderdeel van een andere wandeling welke gemarkeerd wordt middels gele strepen/kruizen. Door de weg te blijven volgen loop je weer het bos in. 
Eenmaal weer in het bos kom je uit bij een zelfde punt als in wandeling nummer 2 staat vermeld. Bij de splitsing rechtdoor, dat is dus het pad wat met een geel kruis staat aangegeven. 

Pad blijven volgen

tot dat je rechts de omgevallen boom ziet. Bos Quincerot gele aanwijzingNa de omgevallen boom is er een pad naar rechts. Na ongeveer 10 meter zie je een kruising, links een pad met slagboom, deze niet nemen. Rechts afslaan. Je komt weer bij de diepe geul uit en direct daarna op de open vlakte. Het bos aan de linkerhand houden. Het pad gaat naar beneden, volg de bocht mee naar rechts en het pad wordt een weg.

Aan het einde van de weg rechtsaf slaan en al dalend kom je weer in Quincerot uit. Het maakt niet uit of je de eerste of de tweede weg naar links neemt. De eerste weg is langs het lavoir, de tweede langs de kerk. In beide gevallen kom je bij Fermette en France uit.

Laat de benen rusten, dat hebben ze wel verdiend. Deze wandeling is bijna 14 km. 

Gîte in de Bourgogne

recente wandelingen
Moutarde Dijon
Ontdek de Bourgogne
eerder verschenen blogs

Wil je op de hoogte blijven van onze tips over bezienswaardigheden en wandelen in de bourgogne?

Schrijf je dan in op ons ” Bulletin de Bourgogne” en ontvang een gratis E-Book met onze leukste tips over de Bourgogne

Bourgogne Leukste tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *